Fazla ütopik. Özellikle de eğitimsizliği kontrol altına alamadığınızda. Herkesin aynı ideolojiye sahip olması da gerçekten uzak. Yorumunuz için teşekkür ederiz.
Ek olarak zaman ilerledikçe ve yeni felsefeler, yeni ideolojiler, yeni teknolojiler üretildikçe liberalizmden daha iyi ideolojiler elbette çıkacaktır. Bundan dolayı liberalizmi mutlak ve ideal fikir olarak görmemek gerek (hangi fikir olursa olsun). Yoksa her gün eleştirdiğimiz x kuşağının kıdemli tutucularından farkımız kalmaz.
Türkiye'de olabilmesi için fikrimce daha çok yıllara ihtiyaç var. İnsanlar düşünmüyor. Yobazlar, tutucular çocuklarını öyle yetiştiriyorlar. Türkiye'de şimdi olsa bile insanların pek uyum sağlayamayacağını düşünüyorum. Çünkü yazıda da Tuna'nın yazdığı gibi eğitimsizlik sorunu üstünden bir sürü sorun ortaya çıkıyor. Yarın birisi liberal olan Türkiye'de özgürce laf etmeye çalışsa kanunlar yok sayılır ve kişi büyük ihtimalle linç edilir. Dediğim tipteki insanlar laftan anlamayan insanlar zaten. Onlara herhangi bir şeyi anlatamazsınız belirli bir yaştan sonra. Bundan dolayı aktif bir çözüm de sunulamaz. Kısaca Türkiye'nin liberalleşebilmesi için önünde daha en az 20 sene var.
Liberalizm hakkındakı yazınız çok başarılı olmuş ancak yazıda liberteryanlık ve liberal ekonomi arasındaki farkı göremedim ki. Liberalizm ekonomik bir akımdır ve libertaryanlıkla farklidir onun dışinda elinize sağlık
Lütfen Topluluk Kuralları'na uygun biçimde yorum yapın. Yaptığınız yoruma yanıt geldiğinde mail aracılığıyla haberdar olmak istiyorsanız sağ alttaki "Beni bilgilendir" kutucuğunu işaretleyebilirsiniz. Yorumunuz için teşekkürler :)
Dergimize Abone Olun
Yeni sayılarımızdan e-posta aracılığıyla haberdar olmak için Febisa dergisine abone olun. Tamamen ücretsizdir.
bir gun herkes liberal olacak
YanıtlayınSilFazla ütopik. Özellikle de eğitimsizliği kontrol altına alamadığınızda. Herkesin aynı ideolojiye sahip olması da gerçekten uzak. Yorumunuz için teşekkür ederiz.
SilEk olarak zaman ilerledikçe ve yeni felsefeler, yeni ideolojiler, yeni teknolojiler üretildikçe liberalizmden daha iyi ideolojiler elbette çıkacaktır. Bundan dolayı liberalizmi mutlak ve ideal fikir olarak görmemek gerek (hangi fikir olursa olsun). Yoksa her gün eleştirdiğimiz x kuşağının kıdemli tutucularından farkımız kalmaz.
SilLiberalizmin kökeni, Türkiye ve görüşlerim yazısı gayet başarılı bir yazı olmuş ilerde aynı türde ve kalitede yazılar bekliyorum
YanıtlayınSilHarika olmuş
YanıtlayınSilTeşekkür ederiz.
SilLiberal yazınız çok güzel olmuş biraz daha görsel katsanız güzel olurdu.Ve bence liberalizm ulkemizde olsaydi daha iyi olurdu diye dusunuyorum.
YanıtlayınSilGörseller hakkında telif sorunları olmasın diye yalnız bize ait görselleri paylaşıyoruz. Zamanla artabilir tabi ki. Yorumunuz için teşekkür ederiz.
SilTürkiye'de olabilmesi için fikrimce daha çok yıllara ihtiyaç var. İnsanlar düşünmüyor. Yobazlar, tutucular çocuklarını öyle yetiştiriyorlar. Türkiye'de şimdi olsa bile insanların pek uyum sağlayamayacağını düşünüyorum. Çünkü yazıda da Tuna'nın yazdığı gibi eğitimsizlik sorunu üstünden bir sürü sorun ortaya çıkıyor. Yarın birisi liberal olan Türkiye'de özgürce laf etmeye çalışsa kanunlar yok sayılır ve kişi büyük ihtimalle linç edilir. Dediğim tipteki insanlar laftan anlamayan insanlar zaten. Onlara herhangi bir şeyi anlatamazsınız belirli bir yaştan sonra. Bundan dolayı aktif bir çözüm de sunulamaz. Kısaca Türkiye'nin liberalleşebilmesi için önünde daha en az 20 sene var.
SilLiberalizm ile ilgili bir şeyler öğrenmek istiyodum şans eseri bu dergi de tam zamanında karşıma çıktı yazar arkadaşlara başarılar dilerim
YanıtlayınSilTeşekkür ederiz.
SilLiberalizm hakkındakı yazınız çok başarılı olmuş ancak yazıda liberteryanlık ve liberal ekonomi arasındaki farkı göremedim ki. Liberalizm ekonomik bir akımdır ve libertaryanlıkla farklidir onun dışinda elinize sağlık
YanıtlayınSilbu kadar kaliteli fotoğrafları nerden buluyorsunuz?
YanıtlayınSilKendimiz çekiyoruz hepsini içindekiler bölümünde de yazdığımız üzere. Yorumunuz için teşekkürler.
Sil